Recept på Marias Pappas Tårta, med nöt, grädde och choklad

Prins Tapper och Medråtta

Recept på Marias Pappas födelsedagstårta (8-10 bitar)


4 ägg

3½ dl strösocker

200 g hasselnötter

1,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1½ gräddmjölk (blandning hälften mjölk och hälften grädde)

1 pkt chokladmousse på 2 dl mjölk


Vispa ägg och socker poröst

Mal nötterna och blanda med mjölet och bakpulvret

Tillsätt nötblandningen och gräddmjölken

Rör om till en jämn smet

Häll i en väl smord och bröad form (2½ liter stor)

Grädda i 175 grader i 45 minuter.


Gör chokladglasyr av 1 dl florsocker,  2 rågade msk kakao och lite hett vatten.


Dela kakan i två lager. Smeta chokladmousse mellan lagren.

Täck med chokladglasyr.


Servera gärna med vispad grädde till.