Änglar finns

Prins Tapper och Medråtta

Jag är ängeln över Mattan här.


Jag brukar flyga över mattan och titta på hur vackert allt är. Ibland landar jag bland människorna och går omkring ibland dem.


En gång träffade jag en liten röd gynnare och frågade honom hur han hade det och vad han gjorde. Han sa att det var tyvärr hemligstämplat och att han höll på att putsa en glasburk.


Han sa att jag skulle titta hur fin den var på insidan och den var verkligen fin men han glömde sig och skruvade på locket när jag var i burken och tittade. Jag knackade och knackade och sa "hallå" och "du har glömt mig här inne" men han hörde mig inte. Sedan kom det folk och tittade och jag försökte vinka och peka på locket, men de förstod inte.


Efter hela långa dagen öppnade han och en liten grå katt burken och jag sa "tack" och den lille röde sa att jag skulle få mina 10 procent så jag fick 15 öre. Han sa att det räcker till en kopp kaffe på madagaskar. Men vi änglar tar inte emot pengar så då tog katten dem och frågade den lille röde om man kunde köpa en bit ost på madagaskar. Då sa han att det mesta skulle gå till resan om man inte kan flyga och att jag skulle titta efter hur ostskörden på madagaskar såg ut och att vi skulle träffas nästa gång det är vårmingel.


Då tänker jag komma osynlig och välsigna.


En annan gång stod det en orange person och hoppade och sa att jag var en humla. Jag sa att jag var en ängel men han sa att man inte kan lita på allt folk säger.En annan gång kom jag förbi och talade med prinsessorna. De sa att de önskade sig en prins. Det kan jag inte förse dem med. Där måste äkta kärlek till så kommer det en prins. Sedan kom det en prins och då frågade de om jag kunde ta bort honom. Det var den där lille röde de ville jag skulle ta bort. Han såg trevlig ut och sa att de borde tala med honom och då tittde de underligt och frågade mig om jag talat med honom. Det hade jag faktiskt och jag skulle precis svara när han ropade något, började vifta med armarna och så hoppade han och föll rätt på ansiktet och prinsessorna sprang. Jag hjälpte honom upp men han sa att det var inget farligt för han hade tandskydd. Det är det inte många som har och det hjälper mycket när man faller rätt på ansiktet. Alla tänderna var kvar.


Sedan frågade han mig vad det var för en fågel som flög bakom mig och jag vände mig men såg ingen fågel och så minns jag ingenting förrän jag vaknade i samma glasburk igen. Men änglar kan ju gå tvärs igenom väggar kanske ni säger. Det kan vi men det blir jobbigt när någon stoppar tillbaka änglar med en kräkla i burken igen.