Blogg- Prinstapper över gatan

Prins Tapper och Medråtta

Prins Tapper Över Gatan 

Prins Tappers och Baron Råttas blogg.30 Jan Rättsålänge sedan. Jag skulle ha  ett topphemligt möte med kungen men det gick inte så väl för när jag väl kom dit stod hovmarkalken vi dörren. Först vägrade han släppa in mig men eftrsom jag talade så tyst förstod han att det var topphemliga affärer så han gick med på att släppa in mig.

Jag kom till kungen och han frågade "Vad gör du här, Prins Tapper?". Jag svararde att det var så hemligt att jag inte kunde berätta. Då sa han "Jag är MITT MAJESTÄT; MITT MAJESTÄT så du kan berätta allt", men jag sa att de tvar så topphemligt att inte ens jag fick veta det. Då var mötet slut för då visste han vad som gällde. Jag gick hem för mötet var avslutat.


31 Jan Rätt så länge sedan. Katten som gått på baron Råttas skola har blivit 3 år gammal och är nu fullvuxen så hon får bo vid utkanten av mattan. Idag skall jag besöka katten. Baron råtta följer med på avstånd. Katten ser oss på långt håll och slukar baron Råtta och mig när jag försökte rädda honom. Det är inte tillräckligt mjukt här inne så baron Råtta har varit och handlat kuddar och lite mat. Jag följde med tillfälligt. När vi kom tillbaka med kuddar och maten så passade de inte för de var för stora så vi fick putta in dem. När vi hoppade på dem spottade katten ut oss. Varning för starka bilder. Inga detaljer på grund av barnovänligt.


1 Feb  Rätt så länge sedan. Det är så tråkigt denna dag efter att vi lämnade katten. Bloggen avslutas.


20 Jan  Rätt så länge sedan. Katten lämnade oss på grund av att vi inte smakar gott. Baron Råtta äter för mycket ost. Katten gillar troligen inte ost. Antagligen. Baron Råtta sköter kalendern. 20 januari igen. 2 veckor vinter till att vänta.


2 Feb  Rätt så länge sedan. Var det verkligen måndag? Dagarna flyger fram. När Baron Råtta sköter kalendern, även tillbaka.


3 Feb  Rätt så länge sedan. Idag skall jag hämta paket. Kanske den saknade mobilen?  Nej. Det var en fortsättning som AktionFrank beställt. Det kan få sina följder om jag lämnar den till honom. Fortsättning följer.4 Feb  Rätt så länge sedan.  Mycket riktigt. Blått öga. Jag ringer till akuten. Den här gången får jag ingen drop-in. Läkaren vägrar att kyssa mig passionerat trots att hon ser hur blått öga jag har. Slår mig istället över örat. Jag får åka till Det Hypokondriska Barnets Mamma. Hon slår aldrig någon även om hon kan bli väldigt, väldigt trött på dem. Plåster på örat och ögat. En svart lapp hade varit mer spännande. Sportbil och svart lapp för ögat och prinsessorna kommer att se mig som en äventyrens man. Säkerligen många passionerade kyssar.


Midsommar Tjuddefutte Juni. Besvärligt över midsommar. Gammelmor hemsöker BaronRåttBo och varje gång hon försökte förbanna Baron Råtta så försvann en av hans ostar och ett kort tag hade han bara en. Hon har övat 200 år och kan inte bättre än så, stackars enfaldiga varelse. Råtta är vanligen fredlig, men säger att Ost är Ost, så det blev sportiga basketkläder på och vi fick henne till sist med nummer 5:ans kräkla och stoppade henne i hennes urna. Den TjockaEkorren fick tillbaka henne och sa att hon hade saknat henne. Rimligt ersättning var 20 kanelbullar och baron Råtta fick tillbaka sina ostar. Kärleken övervinner allt. Utan damm och hårstrån är bullarna riktigt goda och Råtta sitter bara och talar vänligt med sina ostar.


2-4 Jul  Rätt så länge sedan.   Hotellsemester på Ekorrpanget. Mycket gendobelt och rimliga 50-öre gamla pengarna per natt. Prins Tapper betalade meddelst muntligt löfte om snar betalning. Fridsamt. Ingen bassäng pga kakelarbeten. Professorn dök upp dag 2 och då blev det lite tjatigare. På inrådan från Prins Tapper så gjorde Professorn midnattsdyk i bassängen i tron att prinsessorna brukade bada då. Genast mycket lugnare och professorn mycket gladare på morgonen när Ekorren hittade honom och tillsammans med Hypokondriska Barnets mamma fick på honom så mycket gips som fanns tillgängligt.

Värt att upprepas. Hälsning, en ostbufféad Baron Råtta.


Alla Novemberaktigt. Kallt och obehagligt. Jag övervägde att köpa in ett tak, men Prins Tapper sa att vi hade noll kronor och att det är olämpligt att pantsätta ostar, så han skaffade en fotvärmare. Tyvärr vaknade fotvärmaren igen och sa att han Prins Tapper skulle få räkna stjärnor från nu och till midsommar när fotvärmaren fick tag på honom. Prins Tapper tittade in som hastigast för en springlunch och sa att det är ett svårt avgörande att knocka AktionFrank exakt så hårt att han blir en bra fotvärmare, men att de båda två höll värmen genom att springa fram och tillbaka över mattan, med AktionFrank hack i häl. Undrar hur många stjärnor Prins Tapper hinner räkna medan han springer. Nu skalljag räkna mina ostar. En ost. En OST. En ost till. Några ostar... Jag tror de räcker fram till midsommar.