Hemmakväll med det hypokondriska barnet

Prins Tapper och Medråtta

Hemmakväll med det Hypokondriska Barnet


När exempelvis ens mor är tvungen att arbeta över på grund av meningsskiljaktiheter mellan prinsessorna, samtidigt som AktionFrank försöker göra hembesök hos Baron Råtta för att försöka slå lite förstånd i Prins Tapper och Baron Råtta, så kan man ordna en enkel och trevlig hemmakväll.


Jag brukar ligga i mitt badkar. Ibland har jag lite vältempererat vatten i det, ibland bara ligger jag där med en filt och njuter.

Så kommer mamma och har packat plåsterrullen.


-Älskling, mamma måste nog arbeta över ikväll. Hur har du det? Skall jag beställa en barnvakt?


-Åh mor, det är inte så bra, tårna har domnat och min migrän kommer krypande känner jag.


-Men älskling, jag måste arbeta.


-Jag förstår, Mor, om det här är sista gången vi ses så vill jag att du vet att jag älskade dig.


-Säg inte så, jag blir bara borta några timmar.


-Host... host.... Hej då, mamma, oroa dig inte för mig. Jag ringer efter en barnvakt om jag märker att febern stiger.


-Ja hej då, jag kommer hem så fort jag kan.


-Inte för min skull lilla mamma.


Och så går hon och då brukar jag stiga upp och göra en stadig grogg. Ibland brukar jag bjuda in prins Tapper på lite stilla sällskapsspel om pengar, men han är lurig, ibland övar jag på lite foxtrott, tillsammans med Tanten från Turkiet. Jag får lov att hoppa omkring naken. Med tanke på hur liten jag är och hur sjuk jag är i stort sett så FÅR jag lov att hoppa omkring naken. Jag har sagt åt Tanten från Turkiet att hon inte får det och inte röra groggarken. Mamma vill inte att någon rör groggarken medan hon är borta. Ibland ringer telefonen och mamma frågar hur jag har det. Jag säger till henne att hon inte behöver oroa sig för att hon är ute och tjänar pengar medan jag är hemma sjuk. Jag brukar inte nämna stadiga groggar och Tanten från Turkiet. Jag vill inte hon skall bli orolig.