Sporten

Prins Tapper och Medråtta

SPORTEN


Vinterstafett på mattan.

(Hypokondriska Barnet rapporterar)


Lagen som ställer opp i år.

Aktion Frank. Skulle ställt opp med Ängeln men ställer nu upp ensam.


Baron Råtta och Prins Tapper. Ingen överraskning där. Kom sist förra året.


Prinsessorna. Ställer opp med sig själva.


Elaka Ödlan och Sångödlan. Årets överraskning. Ställde inte upp förra året på grund av bojkott mot Sydkorea.


Ekorren och hennes syster har valt att inte ställa opp, efter anonyma anklagelser om svarta piller och tveksam förklaring att ekorrar lämnar sådana efter sig och de inte har med doping att göra.Där börjar loppet! Nej det är Sångödlan och Hovmarskalken som springer iväg. Sångödlan har försökt sjunga nationalsången och kungen har gett order om hans omedelbara arrestering på grund av det försöket. Nå bättre lycka nästa gång Sångödlan.


Elaka Ödlan väljer att kämpa vidare på egen hand, som AktionFrank. Kan han klara alla tio varven på egen hand?


Där börjar loppet, kungen har avlossat startpistolen, men Prins tapper kastade sig undan i sista stund. I ledningen är prinsessorna. De har med sig en picknickkorg och springer alla tillsammans, strax efter dem kommer Baron Råtta, han tycks ha en fråga till dem och pekar ivrigt på picknickkorgen.Därefter kommer AktionFrank. Elaka Ödlan visar fortfarande på sin träningströja, en regnbågströja som även innehåller delar av det ultravioletta och röntgenspektrat. "Verklig inklusivt". Där kom han iväg också. Och till sist Prins Tapper. Han tycks inte få grepp om stafettpinnen utan släpar den. Han är alldeles röd i ansiktet av ansträngningen. Hur kommer detta att sluta?


Enastående! Det är första varvet. Prinsessorna öppnar sin korg och vad har de där? Kalkon i tunna skivor. Fransk senap. När det är 9 varv kvar! Baron Råtta står vid startlinjen igen och kliar sig besviket i huvudet och tittar efter prins tapper som inte ger opp. Han håller nu god fart genom att ömsom sparka stafettpinnen framför sig och ömsom bära den korta sträckor, men är fortfarande ohjälpligt sist.

Prinsessorna vinkar till Den snygge prinsen, men slutar genast när de ser att han sitter tillsammans med den andra prinsessan.

AktionFrank håller en jämn och god fart, där byter hans stafettpinne med sig själv och är i ledningen.

Elaka Ödlan signalerar till publiken och verkar inte riktigt ha koncentrationen. Vad ropar han? "Frige Stefan Löfven!". Publiken ropar något tillbaka, men det hörs inte. Där träffade de Elaka Ödlan med en apelsin åtminstone. Rättvisa skipad!

Nu koncentrerar han sig igen och springer riktigt snabbt och växlar över till sig själv. Där!


Prinsessorna håller nu på att packa ihop sin picknickorg. Titta där sitter ängeln. Vi intervjuar henne!

-Hej Ängeln! Du ställer inte opp med ActionFrank i år?

-Nej jag valde att sitta i publiken och välsigna lite i år.

-Tror du han klarar sig i mål utan din draghjälp då?

-Jag tror absolut han vinner i år.

-Vem tror du kommer tvåa då?

-Alla kommer att vinna i år!

-Nej det kommer de inte.

-De vinner för att de ställer opp?

-Nej för att de kommer först.

-Jag tycker att alla som ställer opp vinner.

-Varför ställer du inte opp i så fall?

-För att ActionFrank säger att jag är för flaxig och att han tänker plocka mig som en kyckling i så fall.

-DET låter som den alltid lika handlingsberedde AktionFrank. Vi har i alla fall ett intressant stafettlopp att följa.

-Ja DET har vi. Lycka till alla! Lycka till!


Där är vi nu inne på tredje varvet. Prins tapper springer en omväg runt kungen ifall han har fler kulor i startrevolvern men där lämnar han över stafettpinnen till Baron Råtta, som tar den och lägger iväg i överlägsen fart. Tyvärr i fel riktning men med överlägsen fart.


Det här ser mer och mer ut som ett lopp mellan ActionFrank som nu leder stort, och Elaka Ödlan, trots att de är ensamma i sina lag! Borta vid horisonen syns Hovmarskalken jaga sångödlan. Det är svårt att avgöra men jag tycker jag hör stycken av "Vi gå över dagstänkta berg" därifrån.

Åh. AktionFrank har gjort 7 varv, elaka Ödlan 6, Team Tapper -1 och prinsessorna är nu inne på efterrätt Schwarzwald och 2 varv. Vi intervjuar dem.


-Hej era kungliga högheter!

-Hej det Hypokondriska Barnet! Hejhej! Hej!

-Varifrån har ni fått er speciella löpteknik?

-Jo vi funderade ut att det här med sport handlar inte om vem som vinner!

-Gör det inte? Misttänksamt!

-Nej. Det handlar om underhållning! Ja, om att ha roligt helt enkelt! Varför har du inga byxor på dig du kan ju få dragskåp?

-Förklara!

-Jo vi tänkte. Alla knuffas och svettas i idrott och några lämnar svarta piller efter sig. Ja väldigt svarta! Och vi är mer bekymerslösa.

-Fast några av oss borde göra mer träning! Ja somliga! Inte jag. Du!

-Men vill ni inte ha medalj då?

-Nej vi tänker att när loppet är slut så är inte vi svettiga och arga och flåsar "höh! höh! höh!" och vi har haft en trevlig liten picknick här och vi har beslutat att dela på rosen.

-Vilken ros?

-Den på Schwarzwaldtårtan!

-Ni tycks ha en genomtänkt taktik. Tack för intervjun.


Åter till loppet. Prins Tapper tänker ta igen den dåliga starten. Han är beredd med sin fogskummobil 1932. Han är alltid en taktiker, in i det sista, men frågan är om det räcker? Där får han stafettpinnen igen och far han iväg. Där lämnar han banan och Baron Råtta vinkar med ratten. De borde monterat den. Prins Tapper kommer absolut att ha den bästa tiden på rakan och med lite tur kommer han tillbaka när han får i backväxeln. Men nej. Han kommer inte att vinna.

Nu är det sista varvet och AktionFrank börjar springa ännu snabbare. Fantastiskt! Det här kommer att bli rekord! Han springer om Elaka Ödlan som är på 9:onde varvet. Nej Elaka Ödlan spurtar också. Nu spurtar AktionFrank också och Elaka Ödlan springer ännu snabbare. Nu lämnar de också banan!

De sista orden jag hörde från AktionFrank var något om att han skulle plocka Elaka Ödlan som en kyckling. Ingen trevlig ton, ActionFrank!


Då återstår bara Prinsessorna i Loppet om de tycker det är intressant att göra 8 varv till och publiken börjar gå hem.

Vad säger ni i publiken?

-För mycket våld och fusk som vanligt, så som det skall vara i sport.

-Ja såg ni när jag träffade den där gröna fjanten i bakhuvudet?
Vinnare i stafetten blev överraskande Hovmarskalken som lyckades arrestera Sångödlans stafettpinne, men inte Sångödlan själv, och kom i mål långt innan prinsessorna.