på sjukhuset

Prins Tapper och Medråtta

prinstapper har ofta många skador men hypokondriska barnet har mer apropå honom så kunde inte han komma han hadde för många skador....

Så här berättar Det Hypokondriska Barnet:

Man kan ha sjukdomar till bra saker också. När det är något jag inte vill göra brukar jag ofta få kramp eller fantomsmärtor eller allergier. På sjukhuset får man presenter om man är liten ock söt. Det kan bli små leksaker, eller bokmärken. Ibland får man välja själv, när de inte tittar. En gång fick jag med mig en röntgenappat att göra varma smörgåsar med och en annan gång fick jag med mig 40 kissprov.

Nu kan man tro att det var en bra dag när jag fick röntgenapparaten och en dålig dag när jag fick med mig kissproven, men det var precis tvärtom.

Först skall jag visa ett fruktansvärt utslag här bredvid, under kissprovet.

För en del kanske det ser ut som målarfärg på ett papper, men om man väter papperet och sedan sätter sig på det en stund så har man ett fruktansvärt utslag och mamma tar extra mycket hand om mig en vecka, men det går bra med ryggvärk också. Det är mindre arbete med.


Jo- när jag fick med mig röntgenapparaten hem så letade de efter flera dagar och när mamma förstod att det var jag som hade fått den i present medan de inte tittade så fick jag smisk. Jag sa till mamma att man inte kan ge barn med svag konstitution smisk och att det är emot lagen, men hon sa att hon hade ringt sjukhusets advokater och de sa att det var OK. Jag är fortfarande misstänksam kring det där. Så det var ingen bra dag.

När jag fick med mig kissproven hem så stod den trevlige Prins Tapper där med sin vän Baron Råtta och sålde Limonad de gjort själva i min balja, så jag tänkte att jag gör dem sällskap på andra sidan gatan.

Då kom Den Elaka Ödlan förbi- först satte han upp en skylt i änden på gatan där det stod "varning råttpest" och sedan gick han fram och tillbaka på min sida gatan ock skrattade åt dem, för att ingen köpte Limånad av dem och varje gång han gick förbi så drack en mugg. Jag hade märkt dem Gulaktig vätskeliknande dryck, som EU-reglerna säger. När han haft tillräckligt roligt åt Prins Tapper och Baron Råtta så hade han druckit upp alla 40 och frågade mgi hur mycket de kostade. "57.000 kronor" sa jag och då blev han lite snopen.


Så egentligen var det en riktigt bra dag.