Recept på Marias Pappas födelsedagstårta (8-10 bitar)
4 ägg
3½ dl strösocker
200 g hasselnötter
1,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ gräddmjölk (blandning hälften mjölk och hälften grädde)
1 pkt chokladmousse på 2 dl mjölk
Vispa ägg och socker poröst
Mal nötterna och blanda med mjölet och bakpulvret
Tillsätt nötblandningen och gräddmjölken
Rör om till en jämn smet
Häll i en väl smord och bröad form (2½ liter stor)
Grädda i 175 grader i 45 minuter.
Gör chokladglasyr av 1 dl florsocker, 2 rågade msk kakao och lite hett vatten.
Dela kakan i två lager. Smeta chokladmousse mellan lagren.
Täck med chokladglasyr.
Servera gärna med vispad grädde till.